Heb je schade gereden met je auto? Dan gebruiken de meeste mensen nog steeds een papieren schadeformulier om in te vullen: het Europees Schadeformulier. Maar het melden van je schade is al jarenlang veel gemakkelijker gemaakt : via een mobiele app kun je je schade een stuk sneller melden. Via de website www.mobielschademelden.nl kun je dat meteen doen vanaf de plek waar je je schade hebt gereden. De plaats van het ongeluk is via GPS direct te bepalen, en naast een tekening kun je nu ook een foto mailen. Daarnaast hoeft er via de mobiele app veel minder informatie te worden ingevoerd.

De schademelding kan daarmee nu een stuk sneller worden gedaan: in plaats van een halfuur kan het nu in tien minuten. En dat is niet alleen voor jou fijn, maar verzekeraars kunnen je schade zo ook veel sneller afhandelen. Het proces rond schade afhandelen kan veel sneller verlopen omdat verzekeraars niet meer hoeven te wachten op de ondertekende papieren van beide bestuurders.

Welke autoverzekeraars doen hieraan mee?
Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee met Mobielschademelden.nl. Indien uw verzekeringsmaatschappij niet meedoet laat de applicatie dit weten na het invullen van je kenteken. Indien je een leaseauto rijdt moet je zelf een leasemaatschappij selecteren. Staat jouw maatschappij er niet bij dan kun je helaas niet via Mobielschademelden.nl de schade melden.

Hoe werkt mobiel schade melden?
Wil je mobiel je schade kunnen melden? Dan moet een van de twee automobilisten die bij de aanrijding betrokken is beschikken over een smartphone. De ander moet ten minste een mobiele telefoon hebben. Bij schade surf je met je telefoon naar www.mobielschademelden.nl en vult daar je kenteken, emailadres en nog andere gegevens in. Als er ook een tegenpartij in het spel is vul je die gegevens ook in. Samen vul je de toedracht van de schade in. Na het invullen van alle gegevens verstuurt de app een sms’je naar de telefoon van de andere partij. Dat hoeft geen smartphone te zijn. Die stuurt een sms’je terug waaruit blijkt dat hij of zij wel of niet akkoord is met de toedracht. Beide partijen ontvangen dan een sms als bevestiging van de melding.

Let op: het is niet altijd mogelijk je schade mobiel te melden. Als je bijvoorbeeld lichamelijk letsel hebt, er meer dan 2 partijen betrokken zijn bij het ongeval of er is een schade met een voertuig met buitenlands kenteken dan kun je je schade niet mobiel melden. Bekijk ook onderstaand filmpje:

Download vandaag nog de mobiel schade melden app via de appstore of google store