U was er nog zo blij mee. Die mooie, nieuwe klant. De eerste opdrachten zijn prima afgehandeld. En nu ligt u er wakker van. Een flinke nota die maar onbetaald blijft. Dat is lastig, want u heeft het geld hard nodig om nieuwe voorraad in te slaan.

Onheil rondom wanbetaling is met een kredietverzekering te voorkomen. Maar wat blijkt: veel MKB-ers denken dat ze te klein zijn voor een kredietverzekering. Ze denken dat het specifiek bedoeld is voor grote ondernemingen. Zo zijn er meer misvattingen. Ik neem ze graag met u door:

Alleen grote bedrijven
De omvang van een bedrijf doet er niet toe. Als de marges klein zijn, bijvoorbeeld 5%, en een factuur van € 20.000 wordt niet betaald dan zijn er tonnen omzet nodig om dat verlies te compenseren. Het kan dus slimmer zijn om (bepaalde) debiteurenrisico’s af te dekken.

Te duur
Hoeveel ondernemers zijn er niet die denken dat de premie wel 1 of 2% van de omzet is. In werkelijkheid ligt het premiepercentage vaak veel lager. Het hangt af van allerlei variabelen, bijvoorbeeld in welk land u zakendoet en welk risicoprofiel uw klant heeft.

Veel werk
Wist u dat er verzekeraars zijn waarbij u op al uw klanten standaard blinde dekking krijgt? Kortom, een product waar u geen omkijken naar heeft. De verzekeraar ontzorgt u hiermee.

Alles verzekeren
Het is echt niet nodig al uw omzet te verzekeren. Er is veel maatwerk mogelijk. Stel, u heeft enkele kredietwaardige bedrijven als klant. U acht de kans klein dat ze omvallen. Zulke klanten kunt u eenvoudigweg uitsluiten.

Het is maar dat u het weet. Pas dan kunt u op basis van juiste argumenten keuzes maken. Onze kredietverzekeringen zorgen ervoor dat u kunt rekenen op het geld van uitstaande nota’s. Die zekerheid geeft u de (financiële) ruimte om u te concentreren op de verdere uitbouw van uw business.

Waarom zou u een kredietverzekering afsluiten?

Hoe gezond uw bedrijf er ook voor staat, denk nooit dat de markt geen verrassingen  voor u in petto heeft. Uit de meest onverwachte hoek kunnen spoken opduiken. Misschien doet u zaken met de UK? Zag u de Brexit aankomen? Of neem een handelsboycot of beschermingsmaatregel; ze zijn zo afgekondigd. Of neem een groot bedrijf aan de andere kant van de wereld dat omvalt. Door het  domino-effect dat ontstaat, treft het ook u opeens. Denk nooit ‘dat overkomt mij niet’.

Natuurlijk waarschuwen we bedrijven als we zien dat ze te afhankelijk zijn van een enkele grote klant. Het komt vaker voor dan u denkt. Laat zo’n klant het opeens afweten, dan kan de continuïteit van het bedrijf in het geding komen. Wij bieden daarom ook verzekeringen voor bedrijven die het wegvallen van omzet opvangt als plotseling een grote afnemer omvalt.

We kennen als geen ander de risico’s waarmee u te maken heeft. En we begrijpen dat uw cashflow goed moet blijven stromen. Of u nu zakendoet in binnen- of buitenland, wij bieden u de zekerheid die nodig is voor winstgevende groei. Neem eens een kijkje op onze website, of nog beter: bel ons voor een kennismakingsgesprek.